
Om kursen
Mänskligt liv innehåller lidande i olika former och av olika slag. Vi söker lycka och kärlek. Mister kärlek och upplever olycka. Varför måste lidandet finnas? Som vi brukar på Vishetens väg rör vi oss bakåt i människans traditioner, muntliga, andliga och skriftliga. Med oss har vi frågorna. Finns gammal vishet för oss att ta i bruk?
Till påsk påminns vi inte bara om vårblommor och godis utan om Jesus död och uppståndelse. Berättelser om död och uppståndelse finns i många varianter, långt tidigare än på Jesus tid. Med oss under kursdagarna går vi längre tillbaka och undersöker värdet av att stiga ner till dödsriket. Och att åter stiga upp igen från underjorden. Frågan lyder; varför måste lidande och död finnas? Varför har det alltid varit så och är även nu för oss människor?
Kan inspiration väckas till liv? Nya visioner för en annan framtid? Dessa frågor undersöker vi för var och en och för oss alla.
Vi lyssnar till de eviga berättelser som kommer från bla egypten och sumer. Till dikter och musik som påminner om människans eviga sökande efter en djupare mening.
På kursen använder vi förutom medveten närvaro andra verktyg som terapeutisk process i grupp, små delande grupper och olika kreativa inslag. Metodiken är upplevelsebaserad där kropp, vilja och själ, känslor, tankar och intention får plats. Alla sinnen bjuds in genom bland annat musik, dikt, berättande och guidad medveten närvaro i naturen.
Vilka ekon kan du höra? Vad skulle dina förfäder och förmödrar vägleda till framöver?
Kursen leds av Cecilia Angelin och Milena Bergquist.
Vad kan jag förvänta mig av kursen?
Kunskap. Egyptisk och sumerisk mytologi och ekopsykologi vägleder oss genom kursdagarna.
Vision. Du vägleds tillsammans med andra att lyssna till ditt lidande och till din inspiration. Till visioner för nu och framåt.
Delande. Vi möts i sårbarhet och kraft kring livets ovisshet i nuet och i framtiden. Delande och stöd kring det som är.
Gemenskap. Efter kursens gemenskap ingår återträffar med oss andra som vandrar, var och en sin egen, vishets väg. Med jämna mellanrum har du möjlighet att dela cirkel med dina kurskamrater igen på mini-retreater online.

Lygnern konferens i Sätila
Välkommen till hjärtat av Sätila
Lygnerns pensionat och konferens. Restaurang Folkes, gymmet Hälsohuset, Lygnerns pensionat och konferens, allt i Sätila centrum. Där finns även matbutik. Gratis parkering och goda förbindelser till och från Göteborg. Med den vackraste av natur runt omkring, sjön Lygnern på kort promenadavstånd, skogen och spår finns nära. En lugn och fridfull plats som stödjer din självutveckling.
Boende
Du kan välja att bo på Lygnerns Pensionat Kajutan och du bokar själv direkt på bokning@lygnern.se. Uppge att du ska gå kursen och boka i god tid, antalet rum på pensionatet är begränsat. Meddela även om du har allergier eller har med dig husdjur.
Du kan också bo på Lygnevi camping vid sjön och bokar själv direkt på https://www.camplygnevi.com/boende/.
Vi ordnar samåkning till och från Göteborgs central vid kursens start och slut.
Träning
I lokalen bredvid Pensionat Kajutan finns gymmet, Hälsohuset som ingår i rumsbokningen.
Mat
Intill kurslokalen finner du cafe/restaurang. Mittemot finns matbutik. Du kan också värma medhavd mat och äta i trevlig lokal intill själva kurslokalen.
Kollektivtrafik
Buss 430 stannar precis utanför, hållplatsen heter Sätila Centrum.
Parkering
För dig som tar bilen finns det flera olika parkeringar utan kostnad.
Promenad
Runt omkring i Sätila finns det många fina stigar att upptäcka.
Pris och betalning
Kursavgift 5500 kronor inklusive material och fika under kursdagarna.
Du får bokningsbekräftelse vid anmälan och faktura avseende kursavgiften en månad före kursstart.
Kursen löper över 4 dagar och omfattar 10 seminarier med totalt 26 lärarledda timmar.
Logi går att boka på pensionat Lygnern eller Camp Lygnevi. Bokning görs direkt till bokning@lygnern.se eller till https://www.camplygnevi.com/boende/.