Kurser och retreater

Kurs i personlig utveckling är ett eget växande i en grupp tillsammans med andra, där var och en gör sin resa. Vi utforskar vad det innebär att vara människa och att leva sitt liv så fullt och rikt som dina livsvillkor möjliggör.
Skillnaden på att gå en kurs i personlig utveckling och gå i samtalsterapi är dels intensiteten, under en helg eller veckas oavbrutet utforskande ger du dig själv möjligheten till en intensiv och mer omfattande förändring.
Utforskande i grupp ger också mycket stöd i att känna igen sig i varandra, ge och få medkänsla i förändring, inspirera varandra och möjlighet att lära känna andra människor inifrån. Få se var och ens önskan om förändring i livet. 

Retreat för vila & välmående

För dig som behöver stanna upp, vila, hämta hem och fylla på med ny livskraft i natursköna Sätila vid sjön Lygnern. Kommande tillfällen är 22-24 oktober 2021, 1-3 april, 30 september - 2 oktober 2022.

Lugnande guidade meditationer, skogsbad för alla sinnen, vägledning i självkännedom till din livskraft, utrymme för reflektioner och delande, yinyoga, restorative yoga och meditativ vandring ut i skogen kring den vackra sjön. För att stödja vilan, återhämtningen och påfyllnaden bor du på pensionat Kajutan, sover ostört i enkelrum och äter god och vällagad mat på restaurang Båthuset. Läs mer och boka här.

Vishetens väg

Kurser som står på transpersonell ekopsykologisk grund – en holistisk psykologi i kontakt med den universella intelligensen – med förståelse för den förändring som var och en av oss behöver. Och som vi som mänsklighet behöver genomgå tillsammans för liv och välmående på vår planet. Under dessa kurser återknyter vi till oss själva genom urgammal livsvisdom om människans sökande efter sin sanna själ i nära kontakt med naturen. Vishetens väg ges i naturskön miljö för att knyta an till skog och sjö. Varje retreattillfälle ger gott om utrymme för eftertanke, reflektion, vila och varande i naturen.
Vishetens väg

Livskraft - 5 dagar självkännedom

Grundläggande självutveckling för djupgående förändring.
Kurs för dig som söker ökad självförståelse, självkänsla och din kontakt med din inre kompass. För dig som är nyfiken på den du är i ditt liv och på vad mer du kan vara i ditt liv. I yrkes- och privatliv. I ditt eget inre och i dina relationer. Som söker din inspiration och mening. Kursen grundar sig på psykosyntes och använder verktyg som medveten närvaro, terapeutisk process i grupp, enskilda terapisamtal och olika kreativa verktyg. Metodiken är upplevelsebaserad så kropp, tankar, känslor, förnimmelser ges plats och bidrar till fördjupad självkännedom som öppnar upp för förändring.
Nästa tillfälle: 19-23 januari 2022 Lygnern konferens i Sätila utanför Göteborg. Internat eller externat.

Kommande retreater


Livskraft - 5 dagar självkännedom
grundläggande självutveckling för djupgående förändring
Nästa tillfälle: 19-23 januari 2022 Pensionat Kajutan Sätila

Intuitionens källa 
finn och frigör din inre visa källa - din intuition
Nästa tillfälle: 7-10 april 2022 Villa Akvarellen Gerlesborg  

Det feminina mysteriet
sökandet efter helheten
Nästa tillfälle: 18-22 maj 2022


Självklar
fortsatt självutveckling med psykosyntes
Nästa tillfälle: 16-20 augusti 2022  
 
Kärlekens kraft
låt kärleken växa inom dig och flöda ut till din omvärld
Nästa tillfälle: 1-4 september 2022

Döden och livet
när döden blir livets väckarklocka
Nästa tillfälle: 3-6 november 2022  

Den medvetna vägen 
valet att leva ett mer medvetet liv
Nästa tillfälle: 2023