Laddar Evenemang
3 dagar

Symbolskola Sydskåne

dagar om symbolers betydelse för livet

Innehåll

    Om kursen

    Dagar om symboler och symbolförståelse för dig som är intresserad av egna och andras symboler i bilder, konst, arketyper, drömmar och i livets alla andra sammanhang.
    För dig som arbetar med symboler i terapeutiskt arbete, konst, pedagogik eller i annan verksamhet.

    Symboler återfinns i många uttryckssätt och vi kommer undersöka dem i en mängd olika sammanhang som del av undervisning och undersökande av vad symboler betyder för tillvaron och inte minst vad en ökad förståelse för de symboler som omger en i tillvaron; vilken betydelse det har och kan ha vid ett mer medvetet symbolarbete.

    Dagar om symboler återkommer så den egna kunskapen och förmågan att förstå symboler i dess olika uttryck successivt ökar.

    Symbolskolan ger fristående tvådagars kurstillfällen. Vid varje tillfälle undersöker vi de symboler deltagare har med sig och låter därmed kunskap om symboler växa fram ur det levande material kursdeltagare kommer med.

    Vad kan jag förvänta mig av kursen?

    Symbolskolan undervisar i förståelse av symboler med varje enskild deltagares intresse som utgångspunkt. Tillsammans utforskar vi de symboler du är intresserad av och som återkommer i ditt liv. Undervisningen kring symboler utgår till del direkt ur de symboler du och övriga deltagare är nyfikna på.

    Symbolskolan undervisar om symboler med utgångspunkt för vad symbol kan betyda inte bara arketypiskt eller historiskt utan också beroende av varje individs historia, natur och kultur.

    Symbolskolan ökar successivt kunskapen om, och därmed förmågan att över tid använda sig av symbolförståelse för egen del och i de olika sammanhang deltagaren är verksam i.

    Symbolskolan utfärdar diplom efter genomgångna kurstillfällen.

    Cecilia leder tillsammans med Milena Vishetens Väg

    Klagstorp södra Skåne nära Smygehus

    Välkommen till södra Skåne

    Vi möts i södra Skåne i närheten av havet under kursdagarna. Vi kommer vistas både inne och ute. I vacker trädgårdsmiljö. Vandra längs stranden. Låta hav, vågor och vind beröra oss.

    Kursen hålls i Klagstorp i södra Skåne i Trelleborgs Kommun. Vi ordnar transport från Trelleborg till Klagstorp för dig som kommer med tåg eller buss.

    Boende kan bokas på exempelvis Smygehus HavsbadVilla Beddingestrand. Det finns också många andra boenden i det här området. Hör av dig om du behöver fler tips på boenden. Kontakt.

     

     

     

    Pris och betalning

    Kursavgift 3600 kronor inklusive material, måltider och fika under kursdagarna.
    God och så ekologisk vegetarisk mat som möjligt serveras under kursdagarna.

    Du får bokningsbekräftelse vid anmälan och faktura avseende kursavgiften i god tid före kursstart.
    Kursen löper över 2 dagar och omfattar 4 seminarier med totalt 12 lärarledda timmar.

    Program

    Fler kurser:

    Senhöstens kurs på vishetens väg

    31 okt kl 15:00 - 3 nov kl 15:30 CET

    Meditation och meningsfulla samtal – helgkurs

    30 nov kl 10:00 - 1 dec kl 16:00 CET

    Drömskola Lund

    2 jan 2025 kl 09:00 - 3 jan 2025 kl 16:30 CET

    Kommunikation för par Lund

    4 jan 2025 kl 10:00 - 5 jan 2025 kl 16:00 CET
    Rulla till toppen