Laddar Evenemang
4 dagar

Vishetens väg – den smala vägen. Om att välja själens väg i en svår tid.

Djupgående självutveckling

Innehåll

  Om kursen

  Om att välja själens väg och gå den smala vägen. Vad innebär det? På den här kursen söker vi de existentiella frågor som hör livet till. Vad är liv? Vad är evigt? Går det att leva denna mänskliga livsresa med evigheten som vägvisare?

  Vi söker den djupare meningen genom att lyssna till själen. Personligheten önskar materiell och relationell trygghet. Bortom denna trygghet finns en annan sorts längtan som frågar; Vad mer finns? En annan, smalare, väg genom livet med mer mening? Den smala vägen?

  Vi lyssnar till de berättelser, dikter och musik som påminner om människans eviga sökande efter en djupare mening. Vad berättar själen om genom din längtan? Vad kallar dig?

  Den smala vägen

  Kursens “den smala vägen” grund är psykosyntes, transpersonell psykologi på holistisk grund, och vi använder verktyg som medveten närvaro, bildterapi, terapeutisk process i grupp och enskilda terapisamtal. Metodiken på “den smala vägen” är upplevelsebaserad där kropp, tankar, känslor, själ och förnimmelser ges plats och bidrar till fördjupad självkännedom som öppnar upp för förändring. Kursen den smala vägen stödjer din egen unika livskraft och ditt inre ledarskap.
  Kursen leds av samtalsterapeuten och läraren Cecilia Angelin och författaren Milena Bergquist.

  Vad kan jag förvänta mig av kursen?

  Delaktighet.
  Ekopsykologi visar livets sammanhängande väv där var och en har en plats och uppgift. Vi är alla delaktiga i väven. Har ansvar för den. Kursen utforskar hur din delaktighet ser ut om den besjälas av djupare mening.

  Medvetenhet.
  Medveten närvaroträning tillsammans med tystnaden från vardagens yttre brus stödjer och förstärker upplevelsen av ditt inre. Ett inre lyssnande till din inre röst.

  Förändringskraft
  Låt din transpersonella vilja vägleda till den större meningen. Till modiga och kärleksfulla handlingar som stödjer dig, ditt liv och din omvärld. Till det som kallar dig till handling i ditt liv.

  Kärlek.
  Det vi älskar vill vi vårda. Kursen utforskar själens kärlek till dig och ditt liv. Så att du kan möta andra i vår omgivande natur med livsvilja, medvetenhet, förändringskraft och kärlek.

  Den smala vägen - Lidandes Mysterium - Livet, Döden & Evigheten - Den inituitiva hjälparen- Visheten Väg - Cecilia & Milena - djupgående självutveckling

  Lygnern konferens i Sätila

  Välkommen till hjärtat av Sätila

  Lygnerns pensionat och konferens. Restaurang Folkes, gymmet Hälsohuset, Lygnerns pensionat och konferens, allt i Sätila centrum. Där finns även matbutik. Gratis parkering och goda förbindelser till och från Göteborg. Med den vackraste av natur runt omkring, sjön Lygnern på kort promenadavstånd, skogen och spår finns nära. En lugn och fridfull plats som stödjer din självutveckling.

  Boende

  Du kan välja att bo på Lygnerns Pensionat Kajutan och du bokar själv direkt på bokning@lygnern.se. Uppge att du ska gå kursen och boka i god tid, antalet rum på pensionatet är begränsat. Meddela även om du har allergier eller har med dig husdjur.
  Du kan också bo på Lygnevi camping vid sjön och bokar själv direkt på https://www.camplygnevi.com/boende/.
  Vi ordnar samåkning till och från Göteborgs central vid kursens start och slut.

  Träning
  I lokalen bredvid Pensionat Kajutan finns gymmet, Hälsohuset som ingår i rumsbokningen.

  Mat

  Intill kurslokalen finner du cafe/restaurang. Mittemot finns matbutik. Du kan också värma medhavd mat och äta i trevlig lokal intill själva kurslokalen.

  Kollektivtrafik
  Buss 430 stannar precis utanför, hållplatsen heter Sätila Centrum.

  Parkering
  För dig som tar bilen finns det flera olika parkeringar utan kostnad.

  Promenad
  Runt omkring i Sätila finns det många fina stigar att upptäcka.

  Pris och betalning

  Kursavgift 5500 kronor inklusive material och fika under kursdagarna.
  Du får bokningsbekräftelse vid anmälan och faktura avseende kursavgiften en månad före kursstart.
  Kursen löper över 4 dagar och omfattar 10 seminarier med totalt 26 lärarledda timmar.
  Logi går att boka på pensionat Lygnern eller på Camp Lygnevi. Bokning görs direkt till bokning@lygnern.se eller till https://www.camplygnevi.com/boende/.

  Program

  Fler kurser:

  Vishetens väg

  15 aug kl 15:00 - 18 aug kl 15:30 CEST

  Kom nära naturen – helgkurs

  20 sep kl 17:00 - 22 sep kl 14:00 CEST

  Vishetens väg

  31 okt kl 15:00 - 3 nov kl 15:30 CET
  Rulla till toppen