Laddar Evenemang
4 dagars kurs

Senhöstens kurs på vishetens väg

Djupgående självutveckling

Innehåll

  Om kursen

  Den här kursen om livet, döden & evigheten har fördjupad självutveckling som utgångspunkt. Vi ger plats för dödens mysterium och de aspekter som hör döden till; djupa sorg, förtvivlan, vrede och smärta.

  Vi utforskar också den livspåminnande aspekt döden för in oss i. Livets mysterium. Vi undersöker hur död och liv oundvikligen lever sida vid sida både i oss människor och i naturen. Och vi undersöker pånyttfödelsen och evigheten som möjlighet? Lever själen evigt? Hur? Var? Finns ett själsligt och andligt evigt liv?

  Kursen om Livet, Döden & Evigheten

  På kursen “om livet, döden och evigheten” använder vi verktyg som medveten närvaro, terapeutisk process i grupp, små delande grupper och olika kreativa inslag. Metodiken är upplevelsebaserad där kropp, vilja och själ, känslor, tankar och intention får plats och alla sinnen bjuds in tex genom rörelse, musik, dikt, berättande och guidad medveten närvaro i naturen.

  Vi lyssnar till de eviga berättelser, dikter och musik som påminner om livet och om döden. Vilken livsfrågor väcker döden till liv i dig? Vad väcker evigheten i dig?

  Den här kursen “om livet, döden och evigheten” är en av de fristående kurser som ingår i serien Vishetens väg.

  Kurserna i vishetens väg leds av läraren Cecilia Angelin och författaren Milena Bergquist.

  Vad kan jag förvänta mig av kursen?

  Delaktighet

  Ekopsykologi visar livets sammanhängande väv där var och en har en plats och uppgift. Vi är alla delaktiga i väven. Har ansvar för den. Kursen utforskar hur din delaktighet ser ut genom att dödens mysterium får vecklas ut och påminna om livet.

  Medvetenhet

  Medveten närvaroträning tillsammans med tystnaden från vardagens yttre brus stödjer och förstärker upplevelsen av ditt inre. Ett inre lyssnande som leder hem till din inre röst. Kontakten med din inre källa ur vilken livets mening, självtillit och kraft till förändring kan flöda fram.

  Förändringskraft

  Låt din vilja och din inre ledare stödja frigörelsen till din flödande inre livskraft. Till modiga och kärleksfulla handlingar som stödjer dig, ditt liv och din omvärld.

  Kärlek

  Liv och död är del av tillvaron. För oss och för våra omgivande ekosystem. Livs- och dödscykler pågår ständigt i och omkring oss. Vi behöver söka den relation till livet – så som det är – varifrån vi kan möta oss själva och naturen kärleksfullt. Kursen stödjer relationen till livet genom att vi närmar oss döden och söker den inre plats där båda dessa aspekter av tillvaron kan hållas. Och vi undersöker frågan om det finns en universell hållande kraft inom vilken vi lever till kropp och själ?

  Den smala vägen - Lidandes Mysterium - Livet, Döden & Evigheten - Den inituitiva hjälparen- Visheten Väg - Cecilia & Milena - djupgående självutveckling

  Klagstorp södra Skåne

  Välkommen till södra Skåne

  Vi möts i södra Skåne i närheten av havet under fyra kursdagar. Vi kommer vistas både inne och ute. I vacker trädgårdsmiljö. Vandra längs stranden. Låta hav, vågor och vind beröra oss.

  Kursen hålls i Klagstorp i södra Skåne i Trelleborgs Kommun. Vi ordnar transport från Trelleborg till Klagstorp för dig som kommer med tåg eller buss.

  Boende kan bokas på exempelvis Smygehus HavsbadVilla Beddingestrand. Det finns också många andra boenden i det här området. Hör av dig om du behöver fler tips på boenden. Kontakt.

   

   

   

  Pris och betalning

  Kursavgift 5500 kronor inklusive material och fika under kursdagarna.
  Du får bokningsbekräftelse vid anmälan och faktura avseende kursavgiften en månad före kursstart.
  Kursen löper över 4 dagar och omfattar 10 seminarier med totalt 26 lärarledda timmar.

  Program

  Kursen löper över 4 dagar och omfattar 10 seminarier med totalt 26 lärarledda timmar.

  Fler kurser:

  Sommarens kurs på vishetens väg

  15 aug kl 15:00 - 18 aug kl 15:30 CEST

  Kom nära naturen – helgkurs

  20 sep kl 17:00 - 22 sep kl 14:00 CEST
  Rulla till toppen