Cecilias tankar om hjälparens ursprung och att bli samtalsterapeut

Vishetens väg - kom nära naturen - helgkurs Cecilia Angelin Samtalsterapeut - djupgående självutveckling

Cecilias tankar om hjälparens ursprung, samtalsterapeut och vishetens väg

4 juni 2023

När jag gick på högstadiet ville jag utbilda mig och arbeta med brunnsborrning i Afrika. Då pratades det om vattenbrist i medier. Tonåringen i mig drogs till det. Något som kändes viktigt. Som skulle betyda något. På riktigt. För riktiga människor.

Ibland kändes det som att vi levde i en låtsasvärld hemma i förorten. Sömnigheten. Att få brinna för något kändes så väldigt långt borta. Få bidra. Hjälpa. Se till att något ändras. Blir bättre.

Många år har gått sedan tonåren. Nu pratas det om mycket annat i media även om vattenbristen förvärrats sedan 70-talet.

Livet har fört mig i andra riktningar även om jag fortfarande kan känna den där ivriga viljan att få ta i, påverka och bidra till att något blir bättre. Den ivriga glöd min inre ungdomliga del kan väcka till liv bara genom att tänka på den tiden och den längtan.

Självutveckling och egenterapi

Jag har sedan tonårstiden med hjälp av många år av självutveckling och egenterapi förstått mer av den inre hjälpare, räddare jag till och med krigare jag har.

Räddaren i mig som ville borra brunnar. Den hjälpare som när jag var yngre ville få kontakt med min mamma. Mamman som inte riktigt ville leva. Som var (alltför) stilla, som “vilade” mycket och vars passivitet skrämde. Det här förstod jag inte som barn. Det har klarnat senare.

Att mamma blev min mamma aktiverade den hjälpare jag hade som potential redan som barn. Jag försökte göra mamma glad och levande genom att prata, fixa, städa och ordna. Vara duktig. Snäll. Det gick inte så bra men jag blev bra på att försöka.

Och det har jag fortsatt med. Försöka hjälpa genom att fixa och ordna. Prata, hoppas, tro och vara positiv. I andra relationer. På arbetsplatser. Jag har varit så positiv, så fixande och ordnande att jag blivit utbränd. Flera gånger.

Från hjälpare till Samtalsterapeut

Med tiden fick min väl utvecklade hjälpare ett yrke. Jag blev samtalsterapeut. Min dåvarande terapeut sa till mig när jag var nervös inför att börja träffa klienter att det behöver du inte vara. Du har hjälpt länge redan. Nu får du det som yrke. Det kommer gå bra. Hennes stöd betydde mycket. Hon var inte en passiv och sovande förebild utan en med tilltro till mig. Otroligt betydelsefullt.

Att hitta sunda sätt att leva en viktig inre kvalité som hjälparen är att ge sitt liv en sundare riktning och det blev för mig som samtalsterapeut. Att förstå nog om dess ursprung. Att befria sig själv från att hjälpa där hjälp inte hör hemma. Hjälpa en mamma som inte kan hjälpas. Min mamma kunde inte hjälpas. Hon försökte ta livet av sig. Jag räddade henne. Ringde ambulans. Hon dog inte då utan ett antal år senare.

På sjukhuset sa personalen att det var som om kroppen slutade fungera. Ett organ efter nästa la av. Som om hon vill få dö. I mötet med henne utvecklades min inre hjälpare. Den fick mycket träning. Senare har jag tack vare andra fått stöd att kunna välja när jag vill hjälpa men också att se i vilka relationer hjälparen inte hör hemma. Insikt och förmåga att välja har varit livsförändrande.

Jag upplever att många föds med mer eller mindre aktiv hjälpare, räddare, fixare, stödjare, krigare, innovatör, kreatör, planetär förvaltare nu för att hjälp behövs på så många områden i vår värld. Människor behöver hjälp. Natur. Samhällen och planeten. Hjälpare behövs. Vad väcks i din inre tonåring när du tänker på att få bidra? Brinna för? Påverka? Det är frågor som jag som terapeut tillsammans med dig kan jobba med.

Kurser på vishetens väg

På kursen om den inre hjälparen som intuitivt funnit sätt att utvecklas inom var och en undersöker jag som terapeut tillsammans med dig hur din berättelse ser ut. Hur just din bakgrund såg ut, nuläge och framtid.

Hur din unika hjälparkvalité bäst kan glädja dig och din omvärld. Hur du kan vara hjälpsam och omsorgsfull om dig själv. Varmt välkommen till 4 dagar med den intuitiva hjälparen – sårbarhet och livsgåva.

Den Intuitiva Hjälparen

Samtalsterapi och personlig utveckling är verktyg som stödjer vägen. Vill du gå en kurs i personlig utveckling når du de aktuella kurserna via länken nedan. Vill du gå i samtalsterapi eller parterapi kan du boka tid direkt via länk nedan eller genom att kontakta mig. Välkommen!

Cecilia Angelin

Intresserad av att gå kurs? Boka din kurs här nedan

Boka tid hos mig som samtalsterapeut idag

Det går också bra att boka terapi hos mig som terapeut, vare sig du vill prata enskilt eller tillsammans med din partner. Jag finns tillgänglig i Göteborg eller Lund för terapi på länkarna nedan. Det går även bra att kontakta mig här för mer information.

Rulla till toppen