Vad är samtalsterapi? Må bättre med hjälp av terapi

Samtalsterapi Göteborg eller Lerum eller Online. Vad är samtalsterapi? Boka samtalsterapi i Göteborg eller Lerum

Jag får ibland frågan; vad är samtalsterapi?


De som kommer till samtalsterapi hos mig har oftast försökt ganska länge själv. Personen eller personerna har försökt ändra på sig själv, på andra i sin närhet eller på sitt eget liv för att kunna må bra.  De har velat ha det annorlunda i livet, ibland har det varit så väldigt länge. Man har också provat annat såsom t.ex. läst självhjälpsböcker, bloggar, lyssnat på olika självhjälps-poddar och mycket mer.

Helt enkelt har man testat mycket inom det som man brukar beskriva som självhjälp för att må bättre och förändra sitt liv. De funderar nu på frågan vad är samtalsterapi? Och mest av allt är det för mig.

När den förändring man önskar ändå inte infinner sig och när det inte går. Då är det oftast dags att vända sig till en samtalsterapeut.
Säga; jag behöver mer stöd, mer hjälp, för jag vill ha det annorlunda och jag vill ha förändring. Det är då det är dags för samtalsterapi och att få verktygen du behöver för att skapa en förändring till det bättre.

Vad är samtalsterapi då?

Hur gör du? Vilka verktyg använder du och vad är samtalsterapi? Det är väldigt vanliga frågor jag får som samtalsterapeut. För mig är det viktigt att förtydliga vad det innebär och hjälpa dig.

Samtalsterapi är något man är redo för. Samtalsterapi är också ett rop på hjälp. Ett rop till den som har som yrke att stödja, lyssna, spegla.

Som frågar vad mer finns? Vad mer är du? Vilka ytterligare inre kvalitéer kan du utveckla för den förändring du önskar? Vilka gränser behöver sättas? Vad behöver sörjas? Lämnas bakom för att något nytt ska kunna växa fram?

Terapirummet är en plats för livets frågor. Att i lugn och ro få hitta vägen till det längtan och förändring handlar om.
Att få stöd och vägledning att utforska det ännu okända som lockar eller pockar på. Att få den hjälp man behöver för att må bättre och känna att man får den förändring man behöver. Att kunna hitta rätt. 

Få stödet du behöver 

Samtalsterapi stödjer det ännu ej levda livet vars frön finns inom dig. Med samtalsterapi som stöd kan förändringens frön gro, du kan ge ditt inre näring och låta gynnsamma förhållanden i ditt liv möjliggöra det du har i dig att kunna vara. 

Tveka inte. Vänta inte. Ge dig själv en chans. Se det som en möjlighet som du behöver. Låt dig förändras, låt livet förändras till det du har i dig att kunna leva.

Tillsammans möter vi din sårbarhet, sorg, stress eller smärta som finns och ser vilken grogrund till något nytt och något annat som kan komma ur det gamla. Då kan du skapa nya möjligheter i livet och jobba mot att må bra och allt detta sker genom samtalsterapi.

Boka samtalsterapi idag

 

Samtalsterapi och även kurser i personlig utveckling är verktyg som stödjer vägen framåt i livet och kan hjälpa dig att förändra ditt liv på det sätt du vill. Vill du gå en kurs i personlig utveckling når du de kurserna via länken nedan. Du kan även läsa mer om vad de olika kurserna innebär och hur det fungerar när man ses i gruppterapi. 

Vill du hellre gå i samtalsterapi eller parterapi hos mig i Göteborg eller i Lund kan du boka tid direkt via länk nedan eller om du hellre vill går det också bra att boka det genom att kontakta mig.

Välkommen att ta steget för att må bättre med samtalsterapi och att få svaret på; Vad är samtalsterapi? Speciellt vad är samtalsterapi just för dig och hur kan det förändra din vardag och ditt liv.

 

Rulla till toppen