Den som kommer till samtalsterapi har oftast försökt ganska länge själv. Har försökt ändra på sig själv, andra eller på livet. Har velat ha det annorlunda, ibland väldigt länge. Provat annat. Läst böcker, bloggar, lyssnat på poddar.
När den förändring man önskar ändå inte infinner sig. När det inte går. Då är det oftast dags. Att vända sig till samtalsterapeuten. Säga; jag behöver stöd, hjälp, för jag vill ha det annorlunda.
Vad är då samtalsterapi? Hur gör du? Vilka verktyg använder du? Vanliga frågor till mig som samtalsterapeut.
Samtalsterapi är något man är redo för. Samtalsterapi är också ett rop på hjälp. Ett rop till den som har som yrke att stödja, lyssna, spegla. Som frågar vad mer finns? Vad mer är du? Vilka ytterligare inre kvalitéer kan du utveckla för den förändring du önskar? Vilka gränser behöver sättas? Vad behöver sörjas? Lämnas bakom för att något nytt ska kunna växa fram?
Terapirummet är en plats för livets frågor. Att i lugn och ro få hitta vägen till det längtan och förändring handlar om. Att få stöd och vägledning att utforska det ännu okända som lockar eller pockar på.
Samtalsterapi stödjer det ännu olevda livet vars frön finns inom dig. Med samtalsterapi som stöd kan förändringens frön gro, du kan ge ditt inre näring och låta gynnsamma förhållanden i ditt liv möjliggöra det du har i dig att kunna vara.
Tveka inte. Vänta inte. Låt dig förändras, låt livet förändras till det du har i dig att kunna leva.