Ljus önskas!

ceciliaangelinsemedvetennärvarointro

December månad 2022. Den mörkaste tiden. Ljus önskas. Hos mig har stearinljus en viktig funktion. Lågan som bryter mörker med en sådan kraftfull klarhet. Från becksvart till upplyst. I många skapelsemyter återfinns denna berättelse. Från det mörka, stilla och tysta kommer en rörelse, ett tändande eller skapande och nytt ljus är fött. Dagen är kommen. Ur natten. Genom rörelsen. Rörelsen kan vara en viljeakt. En vilja att röra vid eller skapa något. Psykosyntesens grundare Roberto Assagioli sa att viljan är psykets viktigaste funktion. Att vilja. Vara villig. Han beskrev också i sina modeller att viljans ursprung i oss har fundamental betydelse. Om den är sprungen ur en vilja att göra gott, att vara kraftfull eller effektiv. Ur en balansakt av de tre. Eller om viljan kommer ur en kritisk, fördömande eller djupt sårad plats. Då blir rörelsen eller skapandet något helt annat. Självutveckling handlar om att urskilja. Undanröja hinder från den vilja som vill gott, som också är kraftfull och effektiv. I självutveckling ingår även ljuset. Det som vill uppstå, väckas till liv och belysas inombords. Då ingår även mörkret som utgångspunkt. Ur mörker tänds ljus. Vad innehåller mörkret? Grogrunden för ljuset. Vad pågår i den djupa myllan där det som vill bli skapat försöker gro. Vilken näring behöver den myllan? Vad behöver läkas. Om vi läker världens sår, läks världen då? Om jag läker mina sår, vad kan jag bidra till i läkning?

Vishetens väg har 2023 fyra kurser som stödjer läkandet och skapandet. Mörker, ljus och inte minst rörelsen. Själva tändandet. Vilka ljuslågor vill tändas inom dig? Är det dags att möta det mörker som kan lysa upp din livsväg och dina livsgåvor? Vill du? Är du villig?

Samtalsterapi och personlig utveckling är verktyg som stödjer vägen. Vill du gå en kurs i personlig utveckling når du de aktuella kurserna via länken nedan. Vill du gå i samtalsterapi eller parterapi kan du boka tid direkt via länk nedan eller genom att kontakta mig. Välkommen!

 

Rulla till toppen