Milenas tankar om Vishetens väg

Milenas tankar om Vishetens Väg

Milena Bergquist tankar om Vishetens Väg

26 maj 2023

Tänkte att jag, Milena, skulle beskriva Cecilia Angelins och mina kurser vi kallar Visheten väg. Varför kallar vi dem så? Jo, för att vi läst och lyssnat bland annat på David Attenborough.
I slutet på filmen Ett liv på vår planet säger han ungefär så här: ”Människans intelligens räcker inte här, vi behöver visdom.”

Både Cecilia och jag, Milena, är övertygade om att ju närmare vi kommer våra kärnor, vår inre kompass, desto visare blir vi och mer levande i ordets fulla bemärkelse. Roller, strategier, livslögner faller och kvar står vi sårbara, men fulla av mer liv.

Vad gör vi på kurserna?

Vi sitter i en cirkel och talar om livet, om att vara människa i en tid då vår art håller på att shoppa ihjäl sig och där vi som aldrig förr tröstar oss med allehanda former av missbruk.

Vi talar om familjetrauman, om beroenden, om depressioner, om diagnoser och om hopplöshet och vi talar också om lycka, nåd, hopp, möjliga livskliv. Vi gråter och vi skrattar.

Cecilia leder tillsammans med Milena Vishetens Väg

Om Cecilia – erfaren samtalsterapeut och kursledare

Cecilia är en mycket erfaren samtalsterapeut och kursledare och jag, Milena, är en brokig blandning av författare, journalist och sökare. Vi har båda gått igenom skilsmässor, utbrändhet, sjukdomar och död. Våra kurser är inga quick fix, men vi vet att det händer djupa och omvälvande saker när människor möts och tillsammans utforskar mysteriet av att vara människa. Människor som vill nå en djupare aspekt av livet än den vi ser i vårt samhälle idag.

Vishetens Väg – Den smala vägen

En av nästa års kurser heter Den smala vägen. Om att välja själens väg i en svår tid.  Jag ser mycket fram emot dessa dagar då jag alldeles nyss, vid 65 års ålder, insett att jag varit medberoende i hela mitt liv. Som jag har vänt ut och in på mig själv för att försöka hjälpa andra istället för mig själv. Vi kommer under kursen jobba med starkt självkänsla och med sådant som vilka beteenden och mönster som har präglat ens identitet och ens inre liv. Både i yrkeslivet, privat och i relationer. Det kommer väldigt spännande att se. 

Vår värld lider på olika sätt och vi också med den, Vad kan jag som person göra? Hur kan jag bidra till en annan utveckling? Låt oss mötas och prata om det. Välkommen till Sätila. Vi ses  i januari 2024.

Milena Bergquist
milena - kursledare på vishetens väg

Boka kursen här

Kurs Vishetens Väg – Den smala Vägen

 

Rulla till toppen