Laddar Evenemang
4 dagars kurs

Dödens mysterium – och livets

När döden blir livets väckarklocka. Djupgående självutveckling.

Innehåll

  Om kursen

  Den här kursen har fördjupad självutveckling som utgångspunkt. Vi ger plats för dödens mysterium och de aspekter som hör döden till; djupa sorg, förtvivlan, vrede och smärta. Vi utforskar också den livspåminnande aspekt döden för in oss i. Livets mysterium. Vi undersöker hur död och liv oundvikligen lever sida vid sida både i oss människor och i naturen.

  På kursen använder vi verktyg som medveten närvaro, terapeutisk process i grupp, små delande grupper och olika kreativa inslag. Metodiken är upplevelsebaserad där kropp, vilja och själ, känslor, tankar och intention får plats och alla sinnen bjuds in tex genom rörelse, musik, dikt, berättande och guidad medveten närvaro i naturen.

  Vi lyssnar till de eviga berättelser, dikter och musik som påminner om livet och om döden. Vilken livsfrågor väcker döden till liv i dig?

  Den här kursen är en av de fristående kurser som ingår i serien Vishetens väg. Kurserna i vishetens väg leds av Cecilia Angelin och Milena Bergquist.

  Vad kan jag förvänta mig av kursen?

  Delaktighet

  Ekopsykologi visar livets sammanhängande väv där var och en har en plats och uppgift. Vi är alla delaktiga i väven. Har ansvar för den. Kursen utforskar hur din delaktighet ser ut genom att dödens mysterium får vecklas ut och påminna om livet.

  Medvetenhet

  Medveten närvaroträning tillsammans med tystnaden från vardagens yttre brus stödjer och förstärker upplevelsen av ditt inre. Ett inre lyssnande som leder hem till din inre röst. Kontakten med din inre källa ur vilken livets mening, självtillit och kraft till förändring kan flöda fram.

  Förändringskraft

  Låt din vilja och din inre ledare stödja frigörelsen till din flödande inre livskraft. Till modiga och kärleksfulla handlingar som stödjer dig, ditt liv och din omvärld.

  Kärlek

  Liv och död är del av tillvaron. För oss och för våra omgivande ekosystem. Livs- och dödscykler pågår ständigt i och omkring oss. Vi behöver söka den relation till livet – så som det är – varifrån vi kan möta oss själva och naturen kärleksfullt. Kursen stödjer relationen till livet genom att vi närmar oss döden och söker den inre plats där båda dessa aspekter av tillvaron kan hållas.

  Cecilia Angelin Samtalsterapeut

  Kärlingesunds Gård

  Välkommen till Kärlingesunds Gård på västkusten

  Vi möts i ett naturreservat vid havet. Här finns badplats, vackra hagar med stora gamla träd och stigar som slingrar sig genom naturreservatet. Kärlingesunds Gård Det är gångavstånd från närmaste busshållplats och vi ordnar hämtning vid behov. Fri parkering intill huset.

  Under kursdagarna disponerar vi Kärlingesunds Gård Alla måltider ingår. Anmäl allergier i god tid. Ta med eller hyr sänglinne och handduk.

  In- och utcheckning
  Incheckning från kl 15.00. Utcheckning senast kl 11.00.

  Working meditation
  På Kärlingesund bidrar alla deltagare med att hålla lite fint i kök och andra lokaler. Det kallas working meditation och det är inte betungande alls. Som mest kan det ta cirka 30 minuter per dag. På så sätt hålls kostnaderna nere och vi vårdar detta vackra hus tillsammans.

  Pris och betalning

  Kurs med helpension i enkelrum på Kärlingesunds Gård, 10 900 kronor.
  Du får bokningsbekräftelse vid anmälan och faktura en månad före kursstart.
  Kursen löper över 4 dagar och omfattar 10 seminarier med totalt 26 lärarledda timmar.

  Program

  Kursen löper över 4 dagar och omfattar 10 seminarier med totalt 26 lärarledda timmar.

  Fler kurser:

  Leda cirkel – startdagar

  20 jan 2024 kl 10:00 - 21 jan 2024 kl 16:00 CET

  Leda cirkel – fördjupningsdagar

  2 mar 2024 kl 10:00 - 3 mar 2024 kl 16:00 CET

  Vishetens väg – lidandets mysterium

  23 apr 2024 kl 15:00 - 26 apr 2024 kl 15:30 CEST

  Vishetens väg – kom nära naturen – helgkurs

  31 maj 2024 kl 17:00 - 2 jun 2024 kl 14:00 CEST

  Vishetens väg – kärleken som kraftkälla

  3 jul 2024 kl 15:00 - 6 jul 2024 kl 15:30 CEST

  Vishetens väg – själens berättelse

  31 jul 2024 kl 15:00 - 3 aug 2024 kl 15:30 CEST
  Rulla till toppen